vrijdag 3 juni 2011

'de zoektocht naar de ware identiteit van het fenomeen mode'


TERREIN AKZO NOBELE

Een immens industrieel fabrieksgebouw op het terrein van AkzoNobel fungeert als de hoofdlocatie van Arnhem Mode Biënnale. Hier vind je de hoofdexpositie die onderzoekt wat het is dat van mode meer maakt dan alleen een kledingstuk. Daarbij staat de visie van de ontwerper centraal. Aan de hand van toonaangevende (inter-)nationale ontwerpers gaat Arnhem Mode Biënnale juist dit aura zichtbaar maken.

De binnenstad van Arnhem toont het sociale gezicht van Amber.
Studio Amber aan het Gele Rijdersplein is het startpunt, waar je alle informatie vindt die je nodig hebt om het binnenstadsprogramma te beleven. Kunstenaarscollectief Suze May Sho eert hier de stad en haar bewoners met een stadsexpositie.

Bijgestaan door een team van stylisten, kappers en visagisten worden Arnhemmers in Studio Amber geportretteerd tegen een achtergrond naar keuze, ontworpen door beeldend kunstenaars. Het resultaat is verspreid door de stad en te zien op grote billboards. Een aantal dagen zal de studio open zijn voor publiek en kun je zelf deel uit maken van deze unieke ervaring.

Verder leidt de winkelroute je langs de mooiste (mode)winkels, die tijdens de biënnale uitpakken met tentoonstellingen en unieke collecties. Ook zijn er unieke pop-up stores die tijdens de junimaand de binnenstad extra kleur geven, en exclusief voor de biënnale hun deuren openen.

Adres: Verschillende locaties, zie de website van Arnhem Mode Biënnale.
Studio Amber: Willemsplein 46, Arnhem
Datum: 1 juni / 3 juli 2011
Tijd: 10.00 tot 18.00 uur

TICKETS

Tickets voor Arnhem Mode Biënnale verschaffen toegang tot de hoofdexpositie, het MMKA en het stadsprogramma waaronder Studio Amber. Ze zijn verkrijgbaar via http://www.arnhemmodebiennale.com/, bij het VVV tegenover Arnhem Centraal Station en op de hoofdlocatie en het MMKA. Het ticket is meerdere dagen geldig en geeft eenmalig toegang tot elk van deze drie locaties.
Volwassenen € 15, Studenten € 12,50, CJP € 10 (inclusief catalogus)


AMSTERDAM (ANP) - De vierde editie van de Arnhem Mode Biënnale heeft deze zomer plaats. Het tweejaarlijkse modefestival gaat dit keer over 'de zoektocht naar de ware identiteit van het fenomeen mode'. Dat gebeurt aan de hand van tentoonstellingen, presentaties, workshops en lezingen, maakte artistiek directeur JOFF (Joffrey Moolhuizen) maandag bekend in Amsterdam.

JOFF, die voormalig artistiek leider Piet Paris vorig jaar heeft opgevolgd, heeft de biënnale Amber genoemd. Zij is de personificatie van het begrip mode. 'Mode is een mysterieuze femme fatale, we kunnen niet anders dan haar volgen, in de hoop dat ze ons opmerkt en haar geheimen met ons deelt.'

Het geurtje ruikt naar de muze van de Arnhem Mode Biënnale, genaamd Amber. Deze fictieve dame doet haar naam eer aan en staat voor een heuse femme fatale. Een onbereikbare, verleidelijke vrouw.

EXOTISCH
Hoe ruikt een femme fatale? Parfumeur Darryl Do creëerde samen artistiek directeur van AMB Joff een exotische, frisse en vooral verleidelijke geur. Met topnoten van exotisch sandelhout, robuust leer en een delicaat vioolblad, in de mix met basisnoten als frisse groene meloenen.

LOOKS
Al deze geuren zijn gevangen in een glazen bol, die weer verpakt is in een zwarte, spannende driehoekige doos. Waar Amber een liefdesboodschap op heeft gekrabbeld.

AMBERHet parfum is een samenwerking van Six Scents Parfums en de Arnhem Mode Biënnale. Amber zal tijdens de Biënnale worden verkocht in flacons van 100 ml voor € 75 bij de Amber Bookshop en bij de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Arnhem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten